Skip to main content

Ken je dat? Tijdens een vergadering wordt er filterkoffie geserveerd in warmhoudkannen. Daar gaan onze haren recht van overeind staan; iets wat echt niet als koffie mag worden bestempeld. Massaal en te snel gebrande koffiebonen, puur om het snel en goedkoop te produceren en zo de winstmarges maximaal hoog te houden.

Bij Dutch Art Room kijken we daar heel anders tegenaan. Onze bonen worden gebrand door een gepassioneerde expert die koffie, naar het schijnt, veel te serieus neemt. ‘Ons bedrijf draait op passie en liefde. Hier worden koffiebonen gebrand om de maximale vetten, mineralen, vitamines en vooral de smaak naar voren te brengen.’ Vers, barstend van diepte en lagen aan smaken die je bijna opwinden.

Onze voorraad wordt verpakt en geleverd in minimale oplage, waarbij we wekelijks nieuwe voorraad laten branden.

Het gebruik van verse bonen (3-6 weken oud) zorgt voor de beste smaak; daarna neemt deze geleidelijk af.

Ook de molen speelt een grote rol bij het malen van de bonen op de juiste manier. We gebruiken apparaten die de koffie tijdens het malen niet verbranden.

De koffie belandt in je kopje met een temperatuur van 96 graden, met een opbouwende en constant werkende pomp, zonder drukfluctuaties.

Dit is de koffie die wij voor jou bereiden tijdens een vergadering bij Dutch Art Room in Rotterdam.

En wil je thuis ook genieten, neem dan gerust een zakje mee om het zelf te proberen.

Als je meer wilt weten over wat ik doe met mijn liefde voor koffie en hoe dit is ontstaan, lees dan hier over Edgar’s passie voor koffie.