Skip to main content

Bij binnenkomst in de Vergaderlocatie Dutch Art Room in Rotterdam word je begroet door heel veel groen die je haast doet denken dat je een tropisch oord hebt betreden in plaats van een zakelijke bijeenkomstruimte. Hoewel het misschien een tikkeltje overdreven lijkt om te beweren dat je je in een jungle bevindt, is de aanwezigheid van groen hier zeker overweldigend. Maar waarom voel ik mij beter met groen om mij heen?

Het is moeilijk om niet onder de indruk te raken van de frisheid en levendigheid die de aanwezigheid van groen in de ruimte met zich meebrengt. De grote bladeren lijken bijna naar het zonlicht te reiken, terwijl ze een sfeer van externe energie verspreiden. Het is alsof de planten een extra dimensie toevoegen aan de ruimte, een vleugje liefde en warmte dat onmiskenbaar voelbaar is.

Planten zijn levende organismen die ademen, groeien en leven in de ruimste zin van het woord vertegenwoordigen. Ze stralen rust uit en bieden een gevoel van verbondenheid, zelfs wanneer je alleen bent. Het idee dat elk blad, elke tak een rol speelt in het grotere geheel, is een krachtige herinnering aan de onderlinge verbondenheid van alle dingen in het leven. Een plantengemeenschap is als een mini-ecosysteem waarin elk element zijn unieke bijdrage levert aan het geheel.

Voor mij is het fascinerend om te zien hoe elk blad, elke stengel, zijn eigen rol vervult binnen de grotere dynamiek van de plant. Elk nieuw blad dat ontluikt, draagt bij aan de groei en vitaliteit van het geheel, en zo wordt de cyclus van leven en dood voortgezet. Het is een prachtige herinnering aan de voortdurende vernieuwing en veerkracht van de natuur.

De aanwezigheid van groen in de Vergaderlocatie Dutch Art Room in Rotterdam gaat verder dan alleen decoratie. Het is een bron van inspiratie, een herinnering aan de schoonheid en kracht van de natuurlijke wereld. Het nodigt uit tot reflectie, tot het koesteren van de momenten van stilte te midden van een drukke agenda. Het herinnert mij eraan om te vertragen, te ademen en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven.

De volgende keer dat je een vergadering bijwoont bij ons in de Dutch Art Room, laat je dan betoveren door het heerlijke groen om je heen. Laat het je inspireren, verfrissen en verbinden met de natuurlijke wereld. En wie weet, misschien brengt het wel een nieuw perspectief op de zaken die voor je liggen.